Medicinska upozorenja
Informacije na ovoj web stranici smatraju se isključivo informativnim, ne mogu ni na koji način zamijeniti liječničku konsultaciju ili posjetu specijalistu i ni u kojem slučaju ne predstavljaju formulaciju dijagnoze ili propisivanje liječenja.

Stoga se uvijek preporučuje konsultacija sa svojim ljekarom i/ili specijalistom. Proizvodi koji se spominju u člancima na stranici nikada se ne smiju smatrati zamjenom za uravnoteženu prehranu i zdrav način života. Efikasnost dijetetskih suplemenata varira od osobe do osobe.

Prilikom korištenja proizvoda morate se striktno pridržavati uputa o količini i trajanju upotrebe. Nadalje, navedeni proizvodi ne mogu se smatrati alatima za liječenje, liječenje, prevenciju, dijagnostiku ili ublažavanje bolesti ili patoloških stanja.

Ponavlja se da u prisustvu patologija/problema, svaki dodatak ishrani mora biti odobren i nadgledan od strane kompetentnih stručnjaka u skladu sa italijanskim zakonom.

Odgovornost za objavljene informacije
Korisnici web stranice su isključivo odgovorni za korištenje informacija koje se na njoj nalaze. Izričito se preporučuje da uvijek tražite mišljenje svog liječnika i/ili stručnjaka u vezi s bilo kojom indikacijom na web stranici koja se odnosi na dodatke ishrani i kozmetičke proizvode.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa upotrebom suplementa ili uređaja, neophodno je da se posavetujete sa svojim lekarom. Ističe se da se informacije objavljene na ovoj stranici objavljuju pažljivim odabirom izvora koji su, koliko je to moguće, ažurni i zvanični.

Međutim, ne može se garantovati odsustvo grešaka i tačnost objavljenih informacija. Vlasnik ove stranice stoga ne može biti odgovoran za tačnost, potpunost ili istinitost objavljenog materijala, uključujući mišljenja korisnika i stručnjaka izvučena iz izvora trećih strana kao što su službene stranice pregledanih proizvoda, društvene mreže ili forumi, niti za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem takvih informacija.

Odgovornost za pregledane proizvode i za web stranice koje ih prodaju
Vlasnik stranice nije ni dobavljač ni proizvođač pregledanih proizvoda iz ovog razloga, u slučaju problema potrebno je direktno kontaktirati proizvođača ili dobavljača proizvoda od interesa.

Također treba napomenuti da vlasnik stranice ne predstavlja nijednog od dobavljača ili proizvođača pregledanih proizvoda i nije odgovoran za sadržaj povezanih stranica. Navođenje linkova ne podrazumijeva nikakvo odobrenje ili podjelu odgovornosti od strane vlasnika stranice u odnosu na legitimnost, potpunost ili ispravnost informacija sadržanih na navedenim stranicama.

Također se ponavlja da se ova stranica ne bavi otpremom proizvoda ili naplatom i ne može se ni na koji način smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu, bilo koje prirode, fizičku ili moralnu, koja proizlazi iz nepravilne upotrebe objavljene sadržaje ili recenzirane proizvode.

Odricanje od odgovornosti za oglašavanje
Imajte na umu da ova stranica može koristiti tehniku ​​pripovijedanja u reklamne svrhe, korištenjem reklamnih oglasa. Shodno tome, u nekim slučajevima mogu postojati recenzije kupaca, sa izmišljenim imenima, izvučene sa službenih web stranica koje prodaju proizvode ili sa drugih web stranica koje imaju svrhu promoviranja proizvoda.